Skip to the content

 

Bent u zelfstandige apotheker en wil u graag uw patiënten IMV aanbieden? Dan kan u hiervoor terecht bij HC Pharma, een dochteronderneming van Febelco Group die gespecialiseerd is in automatische individuele medicatievoorbereiding, met name in het machinaal aanmaken van medicatiezakjes, gevuld per innamemoment. Uw voordelen zijn niet min: u hoeft geen zware investeringskosten te maken en u heeft meer tijd voor uw taak als zorgverstrekker en voor gezond advies.

 

Hightech, ervaring en knowhow

Sinds HC Pharma in 2010 met IMV begon is de organisatie enorm snel geëvolueerd. Na een grote uitbreidingsfase in 2015 beschikt HC Pharma vandaag over een productieruimte van 400 m², waarbij elke stap in het IMV-proces zo goed als fully automatic verloopt: meerdere ontblisterapparaten, drie STS-toestellen voor het klaarmaken van de manuele lades, zeven herverpakkingsautomaten van HD Medi, twee toestellen voor digitale fotocontrole (MDM), een elektronisch oprolsysteem ... Dankzij deze doorgedreven automatisering en een team van ervaren medewerkers kunnen elke week maar liefst 70.000 zakjes geproduceerd worden en bijgevolg meer dan 10.000 patiënten geholpen worden.

Artboard 6 copy 3

Uitmuntende kwaliteit

HC Pharma staat synoniem voor kwaliteit: om contaminatie van de geneesmiddelen te vermijden staat de hele productieruimte onder overdruk. Bovendien worden belangrijke parameters (zoals temperatuur en luchtvochtigheid) continu gemonitord en wordt het personeel onderworpen aan strenge hygiënevoorschriften. Ook de kwaliteit van het eindproduct staat buiten kijf: elke stap in het IMV-proces wordt namelijk onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles op basis van verschillende parameters (hoeveelheid, grootte, vorm en kleur). Op die manier worden fouten zo goed als helemaal uitgesloten!

Artboard 6 copy 4

Uitstekende opvolging

Bij geautomatiseerde IMV is het van het grootste belang dat elke handeling traceerbaar is. Dit gebeurt aan de hand van stapsgewijze procedures en unieke codes op de zakjes. Alle medicijndata worden volledig gedocumenteerd en geregistreerd! Ook de verzegelbare bakken waarmee de afgewerkte zakjes geleverd worden kunnen op elk moment getraceerd worden dankzij het uitgebouwde logistieke netwerk van Febelco.

Artboard 6 copy 2

Niet beperkend formularium

Door de service voor een groot aantal patiënten uit te voeren kan er een zeer uitgebreid en flexibel robotformularium aangeboden worden, steeds met vrije keuze voor origineel of generisch product. Wil u een product aan het formularium toevoegen? Geen probleem!

Artboard 6

Snelle opstart, lage kostprijs en scherpe levertijd

Wil u zich vandaag in het IMV-verhaal lanceren, dan kan u morgen al van start gaan, en dat aan een heel scherpe prijs. Bovendien garandeert HC Pharma dat elke bestelling binnen de drie dagen geleverd wordt! 

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor ze kant en klaar door u in de WZC afgeleverd worden, leggen de medicijnen bij HC Pharma een hele weg af. Het hele IMV-proces is een complex gebeuren waarbij elke stap van even groot belang is om tot het eindproduct te komen. Deze stappen worden mooi samengevat in deze brochure.

Heb je een vraag?